Falbygdens Energi blir en del av Nordion Energi

Nedan är en nyhet från Nordion Energi som publicerades den 1 februari 2021


Energiinfrastrukturbolaget Nordion Energi har förvärvat Falbygdens Energi. Tillsammans vill bolagen fortsatt satsa på att utveckla ett hållbart och flexibelt energisystem, rustat för framtiden.

- Falbygdens Energi är ett välskött företag med ett starkt regionalt erbjudande. De har ett tydligt hållbarhetsfokus och starka relationer till sina kunder vilket vi värderar högt, säger Hans Kreisel, vd på Nordion Energi. - Vi är också glada över att redan ett år efter bildandet av Nordion Energi ha kunnat genomföra vårt första förvärv.

Falbygdens Energi levererar el, värme och bredband till kunder i Falköping med omnejd. Mycket vindkraft är anslutet till elnätet och företaget investerar kontinuerligt för att förbereda för mer förnyelsebar elproduktion som vind och sol. Falbygdens Energi har 50 medarbetare och omsätter 220 miljoner SEK.

Hans Kreisel, VD Nordion Energi

Hans Kreisel, VD Nordion Energi

- Nordion Energi och Falbygdens Energi delar ambitionen att hjälpa våra kunder att nå sina miljö- och klimatmål. Och vi jobbar båda aktivt med att det ska bli mer förnybar energi i vår infrastruktur, säger Hans Kreisel.

Nordion Energi bildades 2020 med ett tydligt syfte; att vara med och driva omställningen mot 100% grön energi. I koncernen ingår sedan tidigare Swedegas som äger och driver stamnätet för gas, och Weum, som är landets största distributionsnät för gas.

Läs mer om Falbygdens Energi här: https://falbygdensenergi.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid förfrågningar, kontakta Saila Horttanainen, chef
Kommunikation och Hållbarhet, Nordion Energi.
Mail: saila.horttanainen@nordionenergi.se
Tel: +46 70 622 76 06

Om Nordion Energi

Nordion Energi är en koncern specialiserade på energiinfrastruktur. Koncernen består av gasinfrastrukturbolagen Weum och Swedegas, samt Falbygdens Energi. Vårt mål är att driva energiomställningen mot ett samhälle med 100% grön energi. Nordion Energi har cirka 130 anställda med huvudkontor i Malmö.
För mer information, läs mer på: www.nordionenergi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Våra ledningar förser hem, företag och verksamheter i sydvästra Sverige med bekymmersfri, driftssäker och kostnadseffektiv energi som har god miljöprofil.

 

Weum Gas AB
556015-9492
Box 362, 201 23 Malmö
Besöksadress Riggaregatan 57
Fakturaadress: invoice@weum.se

0774-41 42 00 se Kundservice för öppettider, kundservice@weum.se

© Weum Gas AB 2019