Utdelning av lunchlådor till behövande - nytt initiativ tillsammans med Malmö Stad och Fryshuset

Ett fungerande samhälle är något att värna om. Vi ställde oss frågan vad vi kan göra för människor som drabbas hårt i samhället nu under Coronakrisen. I dialog med Malmö Stad hittade vi ett initiativ där vi också kan stötta våra kunder och främja användningen av grön gas.

I dialog med Malmö Stad och Fryshuset i Malmö har vi engagerat oss i ett initiativ där vi delar ut lunchlådor till de mest behövande i samhället. Människor som av olika orsaker har svårt att få mat för dagen. Vi delar ut 200 matlådor i veckan under en längre tid.

- På grund av smittorisken hindras Fryshuset från att arrangera aktiviteter på samma sätt som tidigare. Exempelvis har vi färre aktiviteter för barn och deras ensamstående mammor. Att kunna dela ut mat är därför ett bra sätt att stötta de som har det ännu tuffare i dagens pandemi. Vi ser mycket fram emot att jobba ihop med Nordion Energi i detta initiativ, säger Aida Al Akrawi, verksamhetsansvarig på Fryshuset i Malmö

Många av Nordion Energis kunder väljer idag biogas, vilket vi vill gynna. Maten lagas därför av restauranger som använder biogas och körs till Fryshuset med biogasdrivna taxibilar. Fryshuset delar sedan tillsammans med Svenska Kyrkan och Malmökretsen av Svenska Röda Korset ut maten till människor som är i särskilt stort behov, såsom ensamstående föräldrar, hemlösa, utsatta ungdomar och äldre personer i karantän.

- Tack vare en dialog med Malmö Stad och Fryshuset kan vi vara trygga med att maten når de som har störst behov, säger Saila Horttanainen, ansvarig för Kommunikation och Hållbarhet på Nordion Energi. - Det är såklart positivt att vi på samma gång även kan stötta restauranger som har varit föredömliga i att välja förnybar biogas.


Våra ledningar förser hem, företag och verksamheter i sydvästra Sverige med bekymmersfri, driftssäker och kostnadseffektiv energi som har god miljöprofil.

 

Weum Gas AB
556015-9492
Box 362, 201 23 Malmö
Besöksadress Riggaregatan 57
Fakturaadress: invoice@weum.se

0774-41 42 00 se Kundservice för öppettider, kundservice@weum.se

© Weum Gas AB 2019