2,5 kilometer gör Kinnared grönare

nyhet_kinnared

Weum har under lång tid hjälpt lokal industri i Kinnared att söka Klimatklivet och förpassa olja till historien, dels genom våra energiexperters stöd, dels genom att bygga infrastrukturen som krävs för att kunna välja 100 % grön energi.

I september 2020 blir resultatet av arbetet klart. En 2,5 kilometer lång avstickare från gasnätet längs den halländska kusten går nu fram till den halländska byn. Förutom att industrins årliga koldioxidutsläpp minskar med uppåt 230 ton, försvinner underhållsbehovet av tankar och man slipper bevaka konsumtionen eller leveranserna. Gasen finns när och där den behövs.

Samtidigt kommer effekten märkas direkt i närmiljön; gasen är ren och ger varken upphov till partiklar eller sot. Och detta är bara början! Tack vare satsningen är det möjligt både för företag men även för privata hushåll i byn att ansluta sig och ställa om till framtidens energi. Något både människor och klimatet tjänar på.

Är du nyfiken på projektet eller vill veta mer om leveranssäker, bekymmersfri och effektiv energi till din verksamhet? Kontakta Janne så hjälper han dig!

Försäljning

010-178 84 60

Våra ledningar förser hem, företag och verksamheter i sydvästra Sverige med bekymmersfri, driftssäker och kostnadseffektiv energi som har god miljöprofil.

 

Weum Gas AB
556015-9492
Box 362, 201 23 Malmö
Besöksadress Riggaregatan 57
Fakturaadress: invoice@weum.se

0774-41 42 00 se Kundservice för öppettider, kundservice@weum.se

© Weum Gas AB 2019